World Air Games

World Air Games är namnet på den tävling som organiseras för att utse världens bästa atleter inom flygsport. Flygsporter inkluderar bland annat ballongflyg, skärmflyg, och modellflyg. För de flesta som håller på med flygsport är det tävlingarna man verkligen brinner för, så World Air Games är ett stort event att se fram emot när det arrangeras. Fascinationen för ballongflyg har funnits ända sedan 1785 – denna stora tävling visar att intresset verkligen bara har vuxit, även hos nyare flygsporter, som fallskärm och hängflyg. Tack vare WorldAir Games samlas tusentals entusiaster på ett och samma ställe, för att dela dessa intressen med varandra.

Fédération Aéronautique Internationale, The World of Air Sports Federation på franska, förkortat till FAI, är den organisation som organiserar World Air Games. Det är en internationell tävling, som första gången hölls i Turkiet år 1997 och sedan dess i Spanien och Italien, år 2001 respektive 2009. År 2015 hölls tävlingen i Dubai. Trots sin lite ojämna historia med både inställda tävlingar och dispyter om var tävlingen ska hållas, så är WorldAir Games fortfarande stor och populär. FAI har avsikten att hålla tävlingen vart fjärde år, i likhet med OS, men på grund av diverse komplikationer har den ställts in vid några tillfällen. Tävlingen finns dock kvar, och intresset är stort.

World Air Games har tävlingar inom luftballongflyg och andra flygsporter

World Air Games – något för alla

Vare sig det är den lugna atmosfären av ballongflyg som tilltalar, eller hisnande fallskärmshopp, så finns det nog något för de flesta i World Air Games. Utöver dessa sporter finns även hängflyg, helikopterflyg, konstflyg, modellflyg, motorflyg, segelflyg och skärmflyg – med andra ord en hel del att välja bland. Kom som deltagare eller åskådare och låt dig hänföras av den fantastiska luftakrobatiken som denna tävling bjuder på med hjälp av världens allra bästa atleter. Saker som bedöms i de här tävlingarna är bland annat akrobatik, precision, flygtid och sträcka, och du kan vara helt säker på att det inte blir tråkigt. En annan sak som inte är tråkig är att spela på slots, vilket du kan läsa om på autospinpåslots.se.