Ballongflygning Stockholm

Älskar du att befinna dig långt ovanför markytan? Med en spännande ballongflygning kan du bege dig högt upp i luften och se din favoritstad ur ett nytt perspektiv. Det finns många som tror att ballongflygning är en dyr aktivitet men sanningen är att det aldrig varit billigare än nu. Det finns ett flertal företag som för en billig peng tar med dig och dina vänner upp på en åktur som du sent glömmer. Varför inte överraska en god vän med en flygning över Stockholm eller unna dig själv ett riktigt äventyr? De flesta ballonger har plats för upp till 13 personer.

Vad behöver man tänka på innan man beger sig ut på en ballongflygning? För det första är det bra att veta vad man ger sig in på. Är du höjdrädd kan en flygning vara väldigt utmanade, då du ständigt befinner dig nära kanten. De flesta företag som sysslar med flygningar i Stockholm har flera års erfarenhet i branschen och kan även hjälp små barn, pensionärer och rullstolsburna personer att flyga högt. Känns det osäkert att flyga med en jättelik ballong? Oroa dig inte, luftballonger är väldigt säkra och det är väldigt sällan det sker några som helst olyckor och skador.

Ballongflygning – bra att veta

Har du en god vän som vill titta på medan du ägnar dig åt en ballongflygning? Det är inte heller några problem. Du kan följa med ballongen men det är viktigt att du håller start- och landningsplatsen fri. Det är gängse bruk att vara uppe i luften i en timme och vart man startar beror på bland annat vindstyrka. I Stockholm finns ett flertal olika platser att starta ifrån. Ta med dig en kamera eller kikare när du beger dig upp och dokumentera både ditt eget äventyr och Stockholms stad. Det går oftast bra att flyga över staden men ibland kan det vara tätt med flygtrafik.

Ballongflygning över Stockholms stad är spännande